Studentbarer og rimelige utesteder i Oslo

Det er ikke alltid lett å finne ut hvilke steder i Oslo der man kan få en halvliter til en studentvennlig pris. Derfor har vi laget en omfattende liste med studentbarer og rimelige utesteder som selv en fattig student har råd til.

Studentbarer på Blindern

UiO er Norges nest største universitet, rett bak NTNU, og det gir naturligvis mening at Blindern bør ha et utvalg av rimelige barer på campus.

Samfunnsvitenskapelig Fakultetsforening (U1)

U1 befinner seg i kjelleren på Eilert Sundts Hus, Moltke Moes vei 31 på Blindern. Man kommer seg enkelt til denne studentbaren ved å ta trikken til stasjonen “Universitetet Blindern” og gå ca. 100m fra stasjonen. Det er også mulig å ta T-banen til “Blindern” stasjon og gå derfra i 700m med litt oppoverbakke.

Realistforeningen (RF-Kjelleren)

Det finnes to studentbarer på Blindern som har “Kjeller” i navnet. Realistforeningen sin Kjeller befinner seg i Vilhelm Bjerknes’ hus, Moltke Moes vei 35 på Blindern. Her kan man også komme til enkelt med både trikk og T-bane.

Cybernetisk Selskab (ESCAPE)

Bildekilde: Khrono

På ESCAPE kan man ofte bli møtt med en trivelig og hjemmekoselig pub-atmosfære. ESCAPE befinner seg på Institutt for informatikk ved UiO og ligger litt lengre unna både U1 og RF-Kjelleren. Hit kan man komme seg enklest ved å ta T-banen eller trikken til “Forskningsparken”, men det er også mulig å gå fra campuset og krysse T-bane-skinner med en gangbro som leder rett til studentpuben.

Festforeningen ved Blindern studenterhjem (Billa Bar)

Billa Bar styres av frivillige på Blindern studenterhjem (Ikke studenthus! Blindern studenthuset eies av SiO og blir ofte forvekslet med Blindern studenterhjem på campuset). Billa Bar har ofte temafester der man kan bli kjent med studenterhjemmets beboere.

Filologisk Forening (Uglebo)

Denne rimelige studentbaren befinner seg i Sophus Bugges hus i umiddelbar nærhet til både trikkestasjonen “Universitetet Blindern” og andre studentbarer som U1, RF-Kjelleren og Billa Bar.

Medicinerforeningen (Anestesien)

På Anestesien blir man møtt med fremtidige leger og kirurger som tar seg litt fri fra den overveldende lesingen. Denne rimelige baren befinner seg et stykke fra campusen og de andre studentpubene, og Anestesien har åpent kun en gang i blant, så det er viktig å følge med på sosiale mediene deres.

For å komme seg til Anestesien, har du flere alternativer med offentlig transport. Du kan benytte deg av trikk, buss, eller T-bane. Om du velger å reise med trikken, kan du ta trikkelinje 17 eller 18 og gå av på siste stopp, som er Rikshospitalet. Hvis du foretrekker bussen, passer linje 23 eller 24. For disse linjene skal du gå av på holdeplassen Gaustad.

For de som foretrekker T-banen, er det også enkelt å komme seg til Anestesien. Du kan ta linje 1 og gå av på Gaustad stasjon. Alternativt, hvis du tar linje 4 eller 5, er det en kort 7 minutters gåtur fra Forskningsparken stasjon.

Kjellerutvalget (Kjelleren)

Kjelleren befinner seg på Helga Engs hus Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Her organiseres det alt fra Afterski og “Bygdefest” til Bingo og Musikkquiz. Kjelleren befinner seg på campusen, og man kommer seg enkelt dit ved å ta T-banen til “Blindern”.

Det Norske Studentersamfund (Chateau Neuf)

Chateau Neuf er Oslos største studentbar, og her organiseres alt fra Bingo til Silent Disco. I Chateau Neuf finner man flere saler/barer og i tillegg uteservering. Den enkleste måten å komme seg til denne studentbaren er å gå fra av på Majorstuen, og hit kan man velge å ankomme enten med trikk, T-bane, og buss.

Studenthuset på Sogn (Amatøren)

Amatøren er ikke helt på Blindern, men det ligger i nærheten. Amatøren befinner seg på Sogn Studenthus ved siden av Rema 1000. Hit kan man komme seg med T-bane, linje 3, 4, eller 5 eller buss.

Det kan være nyttig å merke seg at studentbarene drives som regel av frivillige studenter og holder derfor ikke alltid åpent hver helg, så vi anbefaler at du sjekker Facebook-siden til pubene for å sjekke om de har noen arrangementer.

Flere studentbarer?

Ja, det er selvsagt mange flere studentbarer enn kun de på Blindern!

Samfunnet Bislett

For de som studerer på OsloMet eller bor i sentrum, kan studentpubben “Samfunnet Bislett” være et morsomt sted å samles på.

Pubben på AHO

For studenter på Arkitektur- og designhøgskolen er torsdagspubben et fast møtested.

Skjenkestua på Campus Fjerdingen

Denne studentbaren drives av frivillige på Høyskolen Kristiania og befinner seg på Nedre Grünerløkka, i nærheten til Grønland.

Frokostkjelleren Studentpub

På Det juridiske fakultet (UiO) som befinner seg sentralt på Karl Johan. Denne studentbaren som besøkes jevnlig av jusstudenter.

Kroa på BI, Nydalen

Kroa er en studentbar på Handelshøyskolen BI i Oslo, på Nydalen. De er ikke veldig aktive på Facebook, men på Instagram-siden til Kroa kan man finne alle kommende arrangementer.

Rimelige barer i Oslo

Er du ikke en student, men ønsker å finne rimelig pils i byen? Her har vi laget en liste med noen barer i byen som serverer øl for 55-86 kroner:

  1. Los Tacos tilbyr 0,4l Hansa til 55 kroner.
  2. Rebell i Torggata
  3. Radio Løkka i Torggata
  4. Cacadou i Torggata tilbyr halvliteren til 86 kroner
  5. Luna Park i Citypassagen
  6. Den Glade Munk, Storgata 24
  7. Mastermind, Schweigaards gate 17
  8. Løkka Bar og Kjøkken, Toftes Gate 30
  9. Döner Bros serverer fatøl 0,4L for 48 kroner
  10. Valkyrien (Valka) Restaurant på Majorstua

Flere steder kan du finne her på olindeksen.no

Trenger du flere studenttips? Sjekk ut artikkelen vår som tar for seg et kjipt tema: studentbudsjett

Tags: , , , ,

Posten er kategorisert som :