Hvordan velge riktig bokstativ?

Før du kjøper et bokstativ er er det viktig å gjøre et informert valg for å unngå skuffelser og behovet for å returnere produktet. Å velge det riktige bokstativet handler ikke bare om estetikk, men også om funksjonalitet og tilpasning til dine spesifikke behov. Før du bestemmer deg for å kjøpe et bokstativ er det viktig at du tenker gjennom faktorer som bokstativets størrelse, vekt, design og hva du skal bruke det til. Her er det noen faktorer du bør vurdere:

Får du plass i skolesekken til bokstativet?

Når du vurderer å kjøpe et bokstativ fra nettsiden vår, som tilbys i to ulike størrelser, er det viktig å tenke på hvordan det vil passe inn i din daglige rutine, spesielt hvis du ofte bruker en liten sekk eller veske for skole eller jobb. Her er to tips for å velge den rette størrelsen:

 • Mål skolesekken/vesken: Før du bestemmer deg, mål dimensjonene på innsiden av skolesekken eller vesken for å få en klar forståelse av hvilken størrelse bokstativ du har plass til. Husk å ta hensyn til plassen som allerede er tatt opp av andre essensielle gjenstander som laptop, notatbøker og personlige eiendeler.
 • Vurder bruksområdet: Tenk nøye gjennom hva du primært vil bruke bokstativet til. Hvis det er for å holde små, lette bøker eller dokumenter, kan et mindre stativ være tilstrekkelig og mer praktisk å bære rundt på. For større og tyngre bøker kan det være verdt å vurdere et større stativ, forutsatt at det passer inn i skolesekken/vesken din.

Skolekrokens små bokstativer måler følgende:

 • Lengde: 28 cm
 • Høyde: 20.5 cm
 • Dybde: 4 cm
 • Vekt:
  • Asiatisk-inspirert ornering: 655 gram
  • Ikke-ornert: 685 gram

Skolekrokens store bokstativer måler følgende:

 • Lengde: 33.5 cm
 • Høyde: 23.5 cm
 • Dybde (sammenbrettet): 4 cm
 • Vekt:
  • Ornert versjon: 810 gram
  • Ikke-ornert versjon: 900 gram

Bokstativets vekt

Bambusbokstativer fra Skolekroken kombinerer letthet med holdbarhet, men vekten varierer avhengig av størrelse og ornering. Våre små bokstativer veier mellom 655 og 685 gram, basert på orneringens art, mens de større modellene ligger på fra 810 til 900 gram.

Vekten av et bokstativ kan være et vesentlig aspekt å vurdere før et kjøp, avhengig av hvordan og hvor ofte du planlegger å bruke det. For de som regelmessig bærer tungt i ryggsekken – inkludert en PC, skrivesaker, og kanskje treningstøy – kan tillegget av et stort bokstativ kanskje føles for tungt for daglig transport.

På den annen side, hvis du vanligvis har en kort reise til skolen eller jobben, og ikke bærer mye ekstra vekt, kan selv et større bokstativ passe godt inn i din daglige skolesekk uten merkbart ubehag. Det er derfor lurt å nøye vurdere bokstativets vekt i forhold til dine rutiner, behov og transportvaner.

Ta en titt på våre bokstativer her.

Bokstativ av bambus er bærekraftige og av høy kvalitet

Bambus har blitt et favorittmateriale for mange, takket være sine imponerende kvaliteter. Dette raske voksende planten kan vokse opp til 1 meter om dagen uten behov for kunstige tilsetninger som sprøytemidler eller gjødsel. Dette gjør bambus til et toppvalg for de som verdsetter miljøvennlighet og bærekraft.

Det som virkelig setter bambus fra de andre materialene, er dets styrke kombinert med lettvektighet. Dette betyr at produkter laget av bambus, som bokstativer, ikke bare varer lenge, men er også ganske lette sammenlignet med andre typer tre.

Velger du et bokstativ av bambus, får du et produkt som er skånsomt mot miljøet, slitesterkt, og lett. Bambusens naturlige glatte overflate gjør også stativet behagelig å ta på, uten bekymring for splinter eller ruhet. Og alt dette oppnås uten bruk av kjemikalier. Så, for de som er ute etter bærekraftige og langvarige løsninger, er bambusbokstativer et smart valg.

Ønsker du å endre på bokstativets vinkel?

Å velge det perfekte bokstativet handler ikke bare om størrelse og material, men også om funksjonalitet og tilpasning til dine individuelle behov, spesielt når det gjelder vinkelen du foretrekker under bruk. Enten det er for lesing, som ofte krever en mildere vinkel for komfort, eller for å se på filmer på iPaden din, hvor en nesten vertikal vinkel kan være mer behagelig, er fleksibiliteten i vinkeljustering viktig.

Skolekrokens bokstativer har muligheten til å justere vinkelen til nesten hva som helst, noe som gjør dem svært brukervennlige.

Hva har du tenkt å bruke bokstativet til?

Når du vurderer kjøp av et bokstativ, er det essensielt å tenke på hva du primært vil bruke det til. Bokstativets funksjonalitet og størrelse bør reflektere dine daglige behov, enten det er for studier, arbeid, fritidslesing eller som et stativ for din digitale enhet.

Større bokstativer fra Skolekroken er ideelt egnet for å støtte tykkere og tyngre bøker. Dette gjør dem perfekte for omfattende oppslagsverk, store lærebøker, eller kokebøker som du kanskje vil referere til mens du lager mat. Deres robuste design sikrer at selv de mest omfangsrike bøkene kan holdes åpne på ønsket side uten problemer.

På den andre siden, er mindre bokstativer utmerket for lettere og mindre bøker, som pocketbøker eller notatbøker. De er også ideelle for de som trenger en kompakt løsning for å lese i sengen eller på små bord, samt for å holde nettbrett eller e-lesere på en komfortabel lesevinkel. Deres bærbare størrelse gjør dem også til en praktisk følgesvenn for studenter og profesjonelle på farten, som trenger et lett, men stabilt stativ for å holde deres lesemateriale eller digitale enheter.

Å velge riktig bokstativ handler derfor om å matche produktets egenskaper med dine personlige og profesjonelle behov. Enten du foretrekker de store bokstativene for deres evne til å støtte store volumer, eller de mindre variantene for deres portabilitet og fleksibilitet, har Skolekroken alternativene som sikrer at du finner det perfekte bokstativet for din livsstil. Med dette i tankene, inviterer vi deg til å utforske vårt utvalg og finne bokstativet som best møter dine behov, for å forbedre din leseopplevelse og produktivitet.

Les mer om de allsidige fordelene og kreative bruksområdene til et bokstativ.


Tags: , ,

Posten er kategorisert som :